Coral Agrupació Escola Musical La Nova De L’Olleria

Sede/Ciutat: Olleria/València
Teléfon: 600405663

El Cor de l’Agrupació Escola Musical “La Nova” de l’Olleria naix en 2006 com una formació més dins de l’agrupació de la qual rep el nom. Després de pocs mesos d’intensa preparació, va fer el concert de presentació a juliol de 2007 al Teatre Goya de l’Olleria. En aquest concert va participar el cor l’Almoina d’Almoines i el Cor Sant Blai de Potries que van exercir de padrins del nostre cor.

Amb només dos anys d’existència. El nostre cor actua al Palau de la Música de València com a convidat a la catorzena edició del Festival de la Cançó popular nadalenca. L’experiència es torna a repetir en 2010, 2016 i 2017.

A febrer de 2010, el cor participa amb les seues veus en la gravació d’un doble CD enregistrat en l’Olleria titulat “El Santo Rosario de la Comunidad” on s’arrepleguen les oracions pròpies del Sant Rosari i obres de música sacra i de temàtica religiosa.

Des de l’any 2012 en que vam participar per primera vegada en la Trobada de Cors de la Vall d’Albaida, no hem deixat de fer-ho en totes les que s’han celebrat posteriorment.

Al concert de Nadal de 2013, el cor de la Nova interpreta per primera vegada en l’Olleria el “Cant de la Sibil·la” valencià. Drama litúrgic que s’ha recuperat i que es representava en la Vigília de Nadal en les esglésies de l’antiga Corona d’Aragó. Enguany, per cinqué any consecutiu s’ha representat de nou el Cant en la parròquia de l’Olleria.

És el director del cor, des de la seua fundació el mestre gandià Juan Miguel Terrazas Samper.