COR SANT BONAVENTURA DE PEDREGUER

Sede/Ciutat: Pedreguer/Alacant
Teléfon: 606951695
Web:

 

Després d’una llarga tradició vocal a la vila de Pedreguer, als anys 80 es crea un cor dirigit per Vicente Buigues, compositor local i acompanyat a l’orgue per la germana Cecília. Durant els anys 90 el grup conviu amb el cor “Santa Creu”, dirigir per Pedro Pascual Vives, que es va dissoldre a finals de la dècada.

L’any 1995 assumeix la direcció del cor el músic Pepe Noguera, acompanyat a l’orgue per Àlex Velàzquez, consonlidant-se com el grup coral més important de Pedreguer.  Finalment, el Cor “Sant Bonaventura” es constitueix com a associació, sensen ànim de lucre, l’any 2008 reunint en un mateix grup coral tot el que quedava de la llarga tradició coral de la localitat.

L’activitat del Cor “Sant Bonaventura”, des d’aleshores, ha sigut principalment l’acompanyament vocal de la litúrgia eclesiàstica en celebracions festives i funerals pertot arreu de la Marina Alta.  Però també altres com bodes civils, concerts, serenates, intercanvis i participació junt a les bandes de l’Escola de Música de Pedreguer, Centre Artístic Musical de Pedreguer, Unió Musical Els Poblets i amb la colla de dolçainers i tabaleters “Els Traginers” de Pedreguer.  També ha compartit escenari als Concerts de Nadal amb el grup “La Mocha” i amb quasi totes les especialitats instrumentals del Conservatori i EScola Municipal de Música de Pedreguer.

Des de l’any 2020 el nou director del Cor “Sant Bonaventura” és Miguel A. Ibiza, quí havía fet d’organista durant els últims anys, produint-se un relleu generacional també amb l’entrada de nous membres al grup i encarant el futur, desprès dels anys de pandèmia, amb nous reptes musicals.