XIRIMITERS I TABALETERS LA PEDRERA D’ALBAIDA

Sede/Ciutat: Albaida/València
Teléfon:
Web:

La Colla va nàixer l’any 1995 gràcies a un grup d’amics de la comparsa Els Maseros d’Albaida, enamorats de la música tradicional, ja que no tenien a ningú que tocara aquest instrument tan arrelat a la nostra terra.
Vam voler fer partícips a la gent del poble de la música tradicional valenciana, i alegrar amb la seua sonoritat les festes del poble.
Va començar sent un grup d’amics que es divertien tocant la dolçaina, però prompte ens vam adonar que no solament era un grup d’amics, sinó que s’havia creat el precedent de la qual seria la Colla de Xirimiters i Tabaleters d’Albaida. A partir d’ací es van constituir com a associació cultural amb el nom de la PEDRERA, nom que fa referència a la primera seu que va tenir el grup.
El primer director que va tenir el grup va ser Emili Someño de Vilanova de Castelló. Tot seguit passaren pel grup Xavi segrelles d’Albaida i Xavi Sahuquillo de L’Olleria. I l’últim director, el que recentment ens ha deixat Joan Martínez de Bocairent.
En l’actualitat ens dirigira Xus Gandia, d’Ontinyent.
Des de llavors fins ara hem estat pertot arreu fent que la gent gaudisca de la música típica dels Valencians. I esperem seguir fent-ho per molts anys.