DOLÇAINERS I TABALETERS DE LA SAFOR

Sede/Ciutat: Gandia/Valencia
Teléfon:
Web:

La Constitució del grup DOLÇAINERS I TABALETERS DE LA SAFOR – UPG naix arran de les classes que ha impartit Frederic Santamaria en la Universitat Popular de Gandia ininterrompudament des de 1988. Any rere any aquesta institució, depenent de la regidoría de cultura de l’Ajuntament de Gandia, ve convocant els cursos de Dolçaina i de Tabalet per a garantir el desenvolupament dels nostres instruments a Gandia i la Safor. Com a resultat, han anat incorporant-se nous alumnes al grup i molts uns altres es troben a l’espera de fer-ho.

El 7 de juliol de 1997, reunits a la seu llogada pel UPG a Beniopa, un grup de nous alumnes i professors decideixen constituir-se com a associació cultural i aprovar uns estatuts entre els objectius dels quals destaquen :
aconseguir la creació d’una Escola de Dulzaineros i Tabaleters a la Safor
Promocionar els instruments musicals valencians tant en l’àmbit popular com en l’escolar.
Promocionar activitats de caràcter cultural, recreatiu i festiu relacionades amb la dolçaina.

Al llarg dels anys són molts els actes on ha participat el grup on destaquem la de la Festa de la Gaita que se celebra anualment a Laguardia (Àlava). A més va ser l’organitzador , a Gandia, de la primera Trobada de Dulzaineros i Tabaleters de la Federació Valenciana.