Associació ” Colla La Rosca “

Sede/Ciutat: L'Alcúdia/València
Teléfon:
Web:

La Colla naix l’any 2000 en la Alcudia.Comencem organitzant l’Escola Municipal de Tabal i Dolçaina a partir del curs 2002/2003.en el 2004 es constitueix com a associació amb el nom de “Colla La Rosca”.
Durant tots aquests anys la nostra activitat se centra en el poble de la Alcudia on al llarg de l’any participem en més d’una dotzena d’actes destacant l’organització de la
part musical de la entrá de la Mare de Déu de l’Oreto en les festes majors,la dansá de la nit de sant Juan i la Cercavila de Reyes.A més també contribuïm a la festa amb actes per a entitats civicas i ciutadanes del poble,amb diverses cercaviles o aportant musica en els carnestoltes i altres festes en els col·legis o acudim a la falla del centre de Dia o a la falla de Gent del Poble,
al final del curs de SENAD o col·laborant amb la Junta contra el Cancer de la Alcudia.
D’altra banda també participem acompanyant les processons de la Mare de Deu i del Corpus.Quan s’acaba el curs portem a acabe una audició per a mostrar l’evolució dels alumnes de l’Escola,activitat que hem desenvolupat dins de la programción de les nits de juliol en el Convent cada any.
Hem estat amenitzant per tot el nostre territori amb diversos actes amb un repertori molt ampli incloent dansaes,nadales,marxes mores i cristianes,boleros, processons,o concerts amb altres collas.
Des d’un primer moment la nostra preocupació ha estat a contribuir a la conservació del nostre patrimoni cultural des del ambito de la musica,i també la difusió dels nostres instruments autòctons en el major numere possible.
A traves de l’escola estem fent una labor integradora ja que entre els nostres alumnes hi ha xiquets amb sindrome de Down i dos xiquets d’origen magrebí que els agrada les nostres tradicions.
Dins d’aquesta linea d’actuació també organitzem altres activitats que recuperen els nostres costums i tradicions per ejempolo en les festes majors intentem recuperar la tradició d’eixir a passejar el fanal amb un meló cantant la cançó del serè.
En la linea exposada continuem intentant millorar nostra cualitat de l’execució dels nostres instruments interpretacions musicals a traves de cursos de perfeccionament.
En el 2009 fem un seguit d’actuacions per a commemorar el nostre 5 aniversari i des de llavors cada any col·laborem amb les associacions culturals de la nostra població per a aportar la musica a la festa.