Asociación Cultural Russafa-Fa

Sede/Ciutat: València/Valencia
Teléfon: 685678580
Web:

L’Escola de Tabal i Dolçaina RUSSAFA-FA va nàixer en el mes d’abril de 1992, en la Falla Pedro III el Gran-Pintor Salvador Abril, per iniciativa d’un grup de fallers, a la qual es van unir amics i coneguts. Amb posterioritat es va establir en les aules del Col·legi Publique Jaime Blames.
En l’actualitat l’escola de tabal i dolçaina RUSSAFA-FA està situada en el carrer Sant Vicent Màrtir 438 Baix.
Tenen com a director al famos dulzainaero D. Francisco Blasco, fill del no menys insigne dulzainero D. Juan Blasco, que forma part i col·labora amb l’escola. Tots dos professors tenen un reconegut préstigio i una sòlida formació musical.
L’any 1993 l’escola es legalitza com una associació cultural per a l’ensenyament i divulgació de la dolçaina, tabal i el folklore valencià, tenint estatuts propis.
Actualment forma part de S.A.R.C
Durant la seua història ha intervingut en multitud d’actes entre els quals destaquen la asitencia a les diferents edicions de “La Trobada internacional de la Música del Mediterraneo”, la participació en cavalcades diverses com la dels Reis, processons cíviques com la de 9 d’octubre, processons religioses com la de de el Corpus Christi o la de Saint Lucia, ofrenes de flors a la Verge dels Desemparats o Sant Vicent, Dansades populars, Aplecs, Trobades diverses, Setmanes culturals, concerts com els quals s’ofereixen per l’Altar de Sant Vicent durant les festes patronals, concerts a Museros, Altea, Almassera, etc.
Actualment formen part de la escual 60 membres entre músics i educandos.