Asociación Cultural Rondalla Samaruc

Sede/Ciutat: Valencia/Valencia
Teléfon: 607340087
Web:

La RONDALLA SAMARUC naix a la fi de l’any 1994 de les inquietuds d’un grup d’amics del barri de Jesús-Patraix de València per a acompanyar al Grup de Danses de la falla Pío XI- Fontanars dels Alforins sota el nom de RONDALLA ELS ROINS, sent la seua primera actuació en públic amb motiu de la visita de la “Verge Pelegrina” a la parròquia de Sant Raimundo de Peñafort. Acompanyant a l’esmentat grup participa en nombrosos actes fallers, així com col·laboracions amb entitats festives i culturals del barri com la Festa del grup de la Verge dels Desemparats de Patraix o la Asoación de Veïns, destacant el festival organitzat per Junta Central Fallera en el Palau de la Música de la ciutat de València.

Prompte, i encara l’any 1995, la rondalla és requerida per diverses entitats culturals dedicades a la divulgació del nostre folklore, tals com El Rat Penat, L’Aldarull o l’Agrupació Folklòrica de Montcada, passant a prestar col·laboracions amb les mateixes fruit de les quals va atresorant experiències i sobretot ampliant repertori.

El pas del temps suposa l’augment de les inquietuds dels seus components així com de les col·laboracions amb nous grups com Arracades, la Entitat cultural El Piló de Burjassot, el Grup de danses de Montcada o El Forcat. En solitari o acompanyant a aquests grups ha participat en nombroses festes locals com les de Benixembla en la província d’Alacant, En les de Montant a Castelló o les de Beniferri a València entre unes altres: en festivals a nivell nacional com en Alhaurín de la Torre a Màlaga, a Almeria, a Granada, Oviedo, etc… o fins i tot a nivell internacional en el Festival de Vannes (França ) o la Europeade de Torí (Itàlia).

Asi mateix ha col·laborat amb el grpo de la Federació participant tres anys consecutius en el tancament del Festival Internacional de Folklore de la Comunitat Valenciana el marc de la Plaça de la Verge de València.

Al novembre de 2004, coincidint amb el desè aniversari, participa en el muntatge de l’Orquestra de la Societat Musical L’Artistica Manisense de la sarsuela La Dolorosa del Maestro Serrano, intervenint en les dues representacones en directe que van tenir lloc els dies 26 i 27 en l’Auditori Germanías de Manises.

Especial Significació té la col·laboració amb l’Aula de Cultura Tradicional Valenciana de la Universitat Politècnica, fruit de la qual participa en l’enregistrament l’any 2002 del CD MUSICA TRADICIONAL VALENCIANA Vol. 1, destacant l’enregistrament de la Malaguenya de Catadau de la qual, sobre materials recopilador per Enric Martí “Quique”, realitza els arranjaments definitius registrats en el CD. L’any 2005 ix a la llum el Vol. 2 en el qual es destaca l’enregistrament del Ball Solt de la la Vall d’Almonesir del que ja havia gravat en l’anterior volúmen la Masurca i l’Alborada de Nadal. L’últim treball en què ha col·laborat amb l’Aula és l’enregistrament del DVD BALL VALENCIÀ amb la participació de la Generalitat Valenciana.

En l’actualitat està formada per vuit components : dues guitarres, guitarró, dues bandurrias, dos llaüts i cantaora que continuen amb la mateixa il·lusió del primer dia participant en tot allò que tinga a veure amb la recopilació o divulgació de la música popular valenciana.