COLLA DE DOLÇAINERS I TABALETERS EL CUDOL

Sede/Ciutat: València/Valencia
Teléfon:
Web:

El Grup de Tabaleters i Dolzaineros “El Cudol” es va formar a l’abril de 1982 a València en la Falla dels carrers Montortal i Torrefiel amb el mestre Enric Gironés. A partir de l’any 1986 es fusione amb una altra colla de dulzaineros del barri de Torrefiel, “L’Estai” en la qual alguns membres ja pertenecian simultaneamente des de l’any 1984.
Actuat en nombrosos actes com a cavalcades del Regne, proclamacions o eleccions de Falleres majors de València, entrades de Moros i Cristians d’Alcoi i altres pobles així com en les estrenes de les marxes mores “Xavier el Coixo” “Marxa del Centenari” i la marxa cirstiana “Vicedo Capitan”, dias de la Comunitat Valenciana, Sant Joan, cavalcades de Reyes (Alcoi, Almassora, la Vall d’Uixó, etc..) fogueres d’Alacant, aplecs a Benidorm i Petrer, entre altres actuacions a TVE I CANAL 9, participació anual en la Mostra de Música Popular MªAuxiladora que té lloc al finals de maig a València i colaboranción de música amb la de Sant Jose de Pignatelli de València.
En l’actualitat el Grup El Cudol aquesta format per 16 membres bona part dels quals han sigut alumnes del mestre Xavier Richart en el Conservatori Municipal “José Iturbi” de València i han sigut mestres de diverses collas de tabaleters i dolçainers. Des de 1992 aquesta dirigida per Antonio de l’Asunción que dirigeix també els grups de Domingo Savio, El Cabasset i la Colla de dolçainers d’Algemesí, i aquesta considerat com un dels més pretigiosos compositors de música per a dolçaina i percussió, amb 7 premis per les seues obres.
El Grup El Cudol es caracteritza per l’estudi, defensa i difusió de la música tradicional, per a impulsar la música de dolçaina amb nous estils i propostes.
En els ultimos anys ha realitzat concerts per a l’Associació de Moros i Cristians del Maritimo, per a les presentanciones de les falleres de Secció Especial Regne de València- Duc de – Calábria i Na Jordana i per a la missa de la Fallera Major de València el dia de Sant Jose en la catedral i ha participat en els actes de inaguración del Palau de les Arts Regna Sofia.