Asociación Cultural Grup De Danses El Portalet De Benicalap

Sede/Ciutat: Valencia/Valencia
Teléfon:
Web:

L’associació cultural “Grup de Danses El Portalet de Benicalap” està dedicada, a l’estudi, conservació i divulgació de la indumentària, la música i la dansa tradicional valenciana.

La nostra indumentària tradicional valenciana, pertany als segles XVIII i XIX i els balls que interpretem han sigut recollits en la seua majoria dels llocs d’origen on els nostres avantpassats els ballaven, sent interpretats fidelment tal com els vam aprendre.

La trajectòria com a grup comença al llarg de l’any 1996, sent format en els seus inicis per balladors experimentats i novells procedents de diversos grups de danses. En l’actualitat el grup està format per més de 30 persones, i l’edat dels nostres components oscil·la entre els 20 als 75 anys.

La nostra forma de ballar i d’interpretar els temes musicals està basada en la naturalitat i espontaneïtat, així com en un  diferent estil propi de cada ballador  o cantador, assemblant-nos d’alguna forma a com creiem que ho farien els nostres avantpassats.

Comptem en el nostre repertori amb un ampli nombre de balls en tots els estils, fent en les nostres actuacions un recorregut al llarg de la Comunitat Valenciana interpretant balls i cançons de tota la nostra geografia. Els estils  de cant i ball que interpretem són els següents: fandangos, l´o, l´o i dotze, seguidilles, malaguenyes, boleros, valencianes, masurques, jotes, cant d´estil i albaes, entre altres.