AGRUPACIÓ FOLKLÒRICA DE MONCADA

Sede/Ciutat: Moncada/València
Teléfon: 637298118
Web:

HISTORIAL AGRUPACIÓ FOLKLÒRICA DE MONCADA

L’Agrupació Folklòrica de Moncada es va fundar en 1976, formada per persones de tots dos sexes i moguda per l’esperit de divulgació de la cultura popular Valenciana.

Els cants i balls, així com la seua música, constitueixen el seu extens repertori, arreplegant el folklore i les llengües dels nostres pobles, realitzant una extensa labor que ha permès la seua difusió en quasi la totalitat dels pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana.

L’Agrupació està formada per parelles de ball, rondalla amb els clàssics instruments (guitarres, llaüts, bandurrias i guitarrón), colla de tabals i dolçaina, cantaora i cantaor que interpreten tant les cançons dels balls com albaes i cant d’estil.

Per a les nostres actuacions disposem de diversos tipus d’indumentària dels segles XVIII i XIX.

Si ens situem en les comarques de l’interior usem refajos de llana i si ens situem en la zona del litoral tenim vestits estampats de cotó, també vestits de gala del segle XVIII i indumentària del segle XIX.

Tenim una escola infantil, la nostra llavor més entusiasta és la recerca de les arrels més profundes de la seua idiosincràsia cercant en les diferents comarques de la Regió l’origen de totes les tradicions que configuren la saviesa popular, en definitiva el Folklore.