AGRUPACIÓ FOLKLÒRICA “EL MILLARS”

Sede/Ciutat: Castelló de la Plana/ Castelló
Teléfon: 680722573
Web:

Una nova època, un nou grup.  L’any 1977 partint de l’anterior tradició de ballar (nascuda l’any 1943), però totalment renovada va aparéixer en l’escena castellonenca l’Agrupació Folklòrica El Millars de Castelló de la Plana.

El seu treball s’ha centrat en la investigació, restauració i difusió del folklore del País Valencià i especialment el de les comarques del nord, sobretot pel que fa referència a la indumentària tradicional.

El grup participa en totes aquelles manifestacions que servisquen per a revitalitzar la nostra cultura popular, especialment en les festes de carrer de gran arrelament social a Castelló . També en nombroses ocasions ha representat la nostra cultura en festivals i trobades folklòriques d’àmbit estatal i internacional.

Destaca l’assessorament i col·laboració amb persones i entitats sobre la indumentària tradicional valenciana.  Ha realitzat diferents mostres , desfilades i exposicions d’indumentària popular valenciana amb peces originals i còpies.

Paral·lelament a totes aquestes activitats , el grup estudia i divulga balls i cançons tradicionals, destacant el treball de recuperació de les danses del Corpus de Castelló l’any 1978.