GRUP L’OLIVAR D’ALAQUÀS

Sede/Ciudad: Alacuas/Valencia
Teléfono:
Web:

El Grup naix en 1996 a iniciativa dels Clavaris de la Mare de Déu de l’Olivar, hòmes i dones amants de les tradicions i el folklore valencians. Gràcies al treball entusiasta dels seus components, s’ha avançat en la recuperació, ensenyament i difusió de la música i les danses tradicionals de la nostra terra.

Avui componem el grup al voltant de 60 persones agrupades en les escoles de: Cant, Rondalla, Ball .

La nostra seu està en la “Unió Musical d’Alaquàs” (UMA); Associació sense ànim de lucre, que acull les activitats relacionades amb l’ensenyament i difusió de la música, la dansa i el cant tradicionals i clàssics. Ací treballem i preparem les actuacions que oferim al nostre poble i als altres pobles de les comarques valencianes i la resta de l’estat.

Per a mantindre viu el folklore, organitzem i assistim a les “dansaes”.

Per la primavera organitzem un festival infantil i jovenil de grups folklòrics per tal d’estimular en la joventut l´amor i el respecte per les pròpies tradicions.

Disposem d’un repertori d’espectacles de creació pròpia que hem presentat en diferents llocs de la Comunitat Valenciana , així com en diversos pobles de Múrcia, Terol, Badajoz, Madrid, Barcelona, San Vicent del Raspeig ( Alacant), Onda ( Castelló) Illes Balears (Andratx)…etc. Amb els grups folclòrics d’aquestes ciutats hem realitzat intercanvis.

També hem viatjat a Marsciano, en la regió de Perugia en Itàlia.