GRUP DE DANSES EL PORXET DE POLOP

Sede/Ciudad: Polop/Alicante
Teléfono: 665233547
Web:
 

El grup de danses Porxet de Polop va nàixer amb la intenció de recuperar una de les tradicions que al poble s’havia perdut en la pràctica, tot i que en la memòria del més vells restava encara la dansa. D’aquesta memòria i dels balls dels pobles veïns, les dones fundadores del grup van poder aprendre les danses més conegudes a la  comarca de la Marina Baixa. I sense més que la idea d’unes porques passes, van eixir a la plaça per les festes de Sant Francesc de l’any 1987. L’ampliació del repertori  fins a uns 30 balls, tant de carrer com d’escola, són alguns dels exemples del treball i la il·lusió de tots aquests anys.

La primera eixida de casa va ser al juny del 93 amb motiu d’una trobada de danses dins dels actes commemoratius del 3r Centenari de la II Germania al poble de Muro, organitzada pel grup Baladre. Han realitzat actuacions a pobles de la comarca com Benidorm, Finestrat, El Castell de Guadalest, La Nucia, Bolulla i  Altea.

Entre les actuacions, cal destacar una breu aparició en un programa de Canal 9 l’any 97, el viatge a la Vall de San Joao a Portugal,  la Cavalcada del Ninot de València o les processons del Corpus de Calp en col·laboració amb el grup Cantal Roig.

Per la joventut de molts dels  membres, també hem participat en trobades infantils a La Nucia i a la Vila Joiosa l’any 98.

El grup Porxet pertany a la Federació valenciana de Folckore i ha participat els dos darrers anys a la Campanya d’intercanvis. Al 2017 vam realitzar l’actuació conjunta amb la Colla de dolçaina i tabal El Pinyol de Callosa d’en Sarrià. Al 2018, vam actuar amb el grup Bellaguarda tradicions d’Altea acompanyats de la Rondalla de la Societat Filharmònica d’Altea.

A l’actualitat, el Grup de Danses el Porxet està presit per Mercedes García i dirigit per Àngela Pérez Sala. La nostra faena ha sigut i és, treballar el millor possible per deixar viu per al futur un bé cultural que nosaltres no vam poder heretar. Pel moment, anem fent camí.