Asociación Cultural Grup De Danses El Portalet De Benicalap

Sede/Ciudad: Valencia
Teléfono:
Web:

Associacion Cultural
Grup de Danses El Portalet de Benicalap

El grup de Danses el Portalet de Benicalap esta dedicat a l´estudi i divulgació del Folklore, L´Indumentaria i La Dansa Tradicional Valenciana.

Va ser creat al llarg de l’any 1996 per balladors i músics provinents d´atres grups amb llarga trajectòria en el folklore i fundat baix l´ampar de L´associacio Cultural El Portalet de Benicalap que´s on tenim la seu de la asocciació i treballem dia a dia.

Debutem com a grup oficialment en el mes de Maig de l´any 1997 i precissament açí, en la dansa oferida a nostra patrona, i no em parat fins ara poc a poc en ganes e ilusió anem obrint-se camí, treballant i disfrutant en lo que nos agrada que´s ballar i recuperar el Folklore tradicional de la nostra Comunitat.

All llarg d´estos anys de trajectòria contem, en mes de 200 actuacions dins i fora de nostre territori i com nó, ens hen fet majors al llarg d´estos anys la mijana d´edat del balladors es superior als 40 anys i la de la rondaia encara que molts mes, te un esperit jove encarnat en la figura de En. Lluís Navarro al que ja li quedem pocs per al 80 anys.

Volem reivindicar d´esta manera en ple segle XXI que´l folklore i les nostres tradicions no son exclusius d’una etapa de nostra de nostra vida i que ganes i treball, la família, els natalicis o els compromisos laborals no son obstacle per a fer folklore, ja que estos fets produixen la dessaparió progressiva del maitex i nosatros desitjem que´s conserve allò que el nostres avantpassats ens deixaren.

El repertori que hui el oferirem representant a la província de valència es el següent::

EL FANDANGO DE TRES DE XATIVA
LES SEGUIDILLES DE REQUENA
VALENCIANES D´ALBAL
JOTA DE HORTUNAS
L´U DE FONT DE FIGUERA
En tots vostes, el grup de danses. El Portalet de Benicalap.